Tornar enrere
Compartir

Hostalric, escenari d'una nova sèrie de NetflixEl Castell ha acollit aquests darrers dies la gravació de diferents escenes de “Los herederos de la Tierra”, una producció basada en les cèlebres novel·les d’Ildefonso Falcones.

Els espais patrimonials d’Hostalric continuen sent un dels emplaçaments de referència arreu del nostre país per a grans, mitjanes i petites produccions audiovisuals que es volen fer valer de l’encant, la història i la mística úniques que té el patrimoni local per ambientar i donar un valor afegit a les seves creacions artístiques.

I així ho demostra el fet que el Castell d’Hostalric fou, a finals de desembre 2020, la localització escollida per a la gravació de diferents escenes de “Los herederos de la Tierra”, una sèrie original de Netflix dirigida per Jordi Frades i que un cop estrenada en exclusiva en aquesta plataforma també es podrà visualitzar a Televisió de Catalunya i a Atresmedia.

Al Castell s’hi ha rodat diverses escenes durant dos intensos dies de gravació i després d'una setmana de preparatius i decoració d'espais com la galeria a prova de bombes, l'espai del Cavaller, els menjadors i la taverna. El rodatge ha portat al municipi un equip de més de 200 persones i la productora -Diagonal TV- ha expressat el seu agraïment per les facilitats i l'acollida rebuda per part de l'Ajuntament i per les característiques de l'espai. 

Marta Roura, regidora de Turisme i Patrimoni, valora molt positivament el rodatge d’aquesta producció a Hostalric i explica que “una de les nostres principals línies de treball en matèria de promoció turística és atraure a Hostalric noves produccions de pel·lícules, videoclips, sèries o espots publicitaris que ens ajudin a posicionar-nos arreu del territori i consolidar la nostra marca turística a través de tots els nostres actius patrimonials”. En aquesta línia, el pròxim mes de febrer és previst que el recinte emmurallat d’Hostalric també aculli un nou rodatge audiovisual. 

“Los herederos de la Tierra” és la continuació de “La Catedral del Mar”, dues sèries basades en les cèlebres novel·les d'Ildefonso Falcones; i entre el cartell d’actors principals hi destaquen Yon González (“Las chicas del cable”), Elena Rivera (“Inés del alma mía”), Rodolfo Sancho (“El ministerio del tiempo”), Michelle Jenner (“La sombra de la ley”), María Rodríguez (“Los días que vendrán”), Pere Arquillué (“La Riera”), Manel Sans (“Tierra de Lobos”), Mercedes León (“Veneno”) i Natalia Sánchez (“El año de la plaga”). 

L’argument d’aquesta sèrie ens traslladarà a la Barcelona del 1387 i narrarà la història d’Hugo Llor, un noi de 12 anys que passa la major part del seu temps als carrers i que el seu somni és ser un artesà constructor de vaixells, tot i que el seu destí és incert. La vida d’Hugo no és fàcil, és un noi molt solitari i la seva mare es veu obligada a allunyar-se d’ell, però compta amb el suport i la protecció d’un venerable ancià: Arnau Estanyol.