Tornar enrere
Compartir

Patrimoni

 

Declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (1963), la vila d’Hostalric conserva un dels llegats monumentals més notables de l’època medieval catalana i està protegida per l’imponent fortalesa militar d’època moderna.

Situat sobre un antic volcà, l’antic castell medieval dels vescomtes de Cabrera mantenia el control sobre el camí Ral, a mitja distància entre Girona i Barcelona. A partir del segle XVII aquest es començà a transformar per adaptar-se als nous temps i a les noves estratègies de defensa de l’època moderna. És per això, que tot i que actualment ens trobem amb una fortalesa, popularment es coneix com el Castell d’Hostalric.

La fortalesa constitueix el principal element identificatiu de la vila i, avui dia, és un dels màxims exponents culturals del segle XVIII i un dels escassos testimonis monumentals originats arrel de la Guerra de Successió.

Amb notable rellevància històrica durant la Guerra del Francès, fou una de les últimes places que abandonaren els francesos a l’estat espanyol.

El castell d’Hostalric, és una fortalesa militar construïda sobre un terreny irregular amb els típics elements defensius de l’època. La seva galeria a prova de bomba és considerada com un dels espais més espectaculars del castell i un del més singulars de Catalunya. La part més alta ocupa el lloc de l’antic castell medieval dels Cabrera i, actualment, es destina a la celebració d’esdeveniments amb possibilitat de llogar aquests espais. 

A través del Centre d’Interpretació és possible fer una viatge en el temps per conèixer les funcions i transformacions que aquest monument ha viscut al llarg de la història. 

Tot i la reconstrucció del castell, l’edat mitjana continua present a la vila d’Hostalric. El recinte medieval ofereix racons plens d’història i singularitat. L’espectacular muralla s’allarga fins a 600 metres i en el seu recorregut s’hi poden trobar deu torres excepcionalment ben conservades. Passejar pel camí de ronda de la muralla us pot transportar a l’esplendorós passat medieval d’Hostalric, i pujar al mirador de la torre dels Frares promet recompensar amb una de les vistes més espectaculars de tota la vila.

El color negrós de la pedra basàltica amb la qual es va construir la muralla, les torres i el castell li atorga a la vila una personalitat única i una singularitat extraordinària.

Per la Rita, amfitriona local d'Hostalric, visitar Hostalric és fer un passeig per la història. Visita'ns i comprova-ho in situ!

Història


Història

Hostalric es situa als peus de l’antic camí Ral, en plena xarxa de camins catalans medievals, el que va fer de la vila un indret privilegiat i estratègic. Coneix-ne la història del s.XII fins a l'actualitat…

Llegir més

Natura


Natura

Hostalric es troba en un entorn natural privilegiat amb magnifiques vistes al Montseny i al Montnegre i un ric i productiu entorn agrícola a la zona de les hortes.…

Llegir més

Gastronomia


Gastronomia

Patrimoni i gastronomia, història i bon menjar. Els restaurants i bars de la vila i el segell "Hostalric producte ric" són els representants de la gastronomia local.…

Llegir més

Domus Can Llensa - L'edifici


Domus Can Llensa


Domus Can Llensa

Domus Can Llensa - Activitats i serveis


Activitats i serveis de la Domus - Can Llensa…

Llegir més