Tornar enrere
Compartir

Fira medieval

EDICIÓ 2024: del 29 al 31 de març!

 

Aquest esdeveniment fa que, any rera any, durant el divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa, Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d’aquella època. La Fira Medieval d’Hostalric pretén  commemorar l’esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l’extens Vescomtat de Cabrera.

La fira es celebra principalment a dos espais, la Fortalesa i el nucli antic, aquest últim es converteix en un gran mercat d’artesania i alimentació on podreu trobar-hi els embotis més autèntics, dolços artesans, formatges i oferta variada de restauració, entre d’altres productes i atraccions. Les parades s’ubiquen al llarg del carrer Raval i tot el carrer Major, des de la Torre dels Frares fins a la Porta de Barcelona.

A la zona de la Fortalesa hi trobareu el campament medieval, l’exposició de medicina medieval, o les visites guiades al monument (ampliació d'oferta i horaris)

Les activitats també tenen un pes important durant la fira, i durant tot el dia hi ha programats tallers infantils, espectacles de teatre, demostracions d’ofici o cercaviles. No és necessària compra prèvia d'entrades, només les activitats que així ho indiqui el programa. Consulta la programació de la XXVII Fira Medieval d'Hostalric!

Durant els dies de la Fira, l'Ajuntament d'Hostalric habilitarà un aparcament per autocaravanes (sense serveis) a la zona esportiva. Imprescindible reserva prèvia a través d'aquest formulari. Places limitades i per rigorós ordre d'inscripció. 

Per turismes, s’habilitaran aparcaments a la zona esportiva, a l’estació de tren, a la Serradora i en altres punts del municipi per tal de facilitar l’accés a la Fira. Aparcaments gratuïts. En cas d’aparcar a la zona esportiva municipal (ZEM), les persones visitants podran fer el trajecte fins a la plaça de l’escola, inici de la fira (i a la inversa), amb el trenet d’enllaç que té un preu de 2 €. 


Fira medieval