Fira medieval

 

Aquest esdeveniment fa que, any rera any, durant el divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa, Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d’aquella època. La Fira Medieval d’Hostalric pretén  commemorar l’esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l’extens Vescomtat de Cabrera.

 

La fira es celebra principalment a dos espais, la Fortalesa i el nucli antic, aquest últim es converteix en un gran mercat d’artesania i alimentació on podreu trobar-hi els embotis més autèntics, dolços artesans, formatges i oferta variada de restauració, entre d’altres productes i atraccions. Les parades s’ubiquen al llarg del carrer Raval i tot el carrer Major, des de la Torre dels Frares fins a la Porta de Barcelona.

 

A la zona de la Fortalesa hi trobareu el campament medieval, l’exposició d’estris i elements de l’època, o les visites guiades al monument, que durant aquells dies es fan a preus molt especials.

 

Les activitats també tenen un pes important durant la fira, i durant tot el dia hi ha programats tallers infantils, espectacles de teatre, demostracions d’ofici  o cercaviles, així com  la possibilitat de visitar els elements patrimonials de la vila de manera gratuïta. Un dels actes més destacats és el gran sopar medieval amb espectacle que ens permet degustar un menú medieval.


Fira medieval