Tornar enrere
Compartir

 

El castell d’Hostalric està construït sobre un turó de pedra d’origen basàltica. Es té constància que al 1145 ja hi existia una fortificació, però el castell que ha arribat fins als nostres dies va ser construït al segle XVIII. Una de les principals causes de la seva construcció fou per a mantenir el control sobre una gran via de comunicació com el camí Ral.

El disseny original de la fortificació moderna d’Hostalric va ser obra de Francisco de Santa Cruz, enginyer militar al servei de l’arxicuc Carles, i les primeres obres de fortificacions permanents van tenir lloc durant el 1712 i 1713 a conseqüència de la Guerra de Successió. Durant el 1716 i el 1718 es continuen fent obres de millora a la fortalesa. Però les principals obres per a deixar en condicions d’ús la fortificació van ser entre 1794 i 1795, en el transcurs de la Guerra Gran.

El castell d’Hostalric és una fortificació militar construïda sobre un terreny irregular. Tot el recinte té el sistema baluartat, on hi trobem els típics elements defensius de l’època, tals com recinte interior, fossat, obres exteriors i camí cobert. El Cavaller, la part més alta, ocupa l’espai de l’antic castell dels Cabrera.

Planifica la teva visita i consulta els horaris i preus. Vols fer un tastet abans? Fes un passeig virtual o clica en els diferents espais per a conèixer-ne més!