Gastronomia

 

El Centre Gastronòmic Domus Sent Soví, és un centre dedicat a la promoció i el coneixement del Patrimoni Gastronòmic Català a través dels seus millors productes. Un espai modern on s’hi realitzen tallers de cuina, tastos i altres activitats vinculades al coneixement de la gastronomia catalana. Alhora, podeu gaudir de l’àrea expositiva amb 3 cúpules i un audiovisual per a entendre i interpretar la gastronomia catalana des del l’origen del llibre del “Sent Soví” fins a l’actualitat; així com conèixer de primera mà multitud de productes locals realitzats per petits productors d’Hostalric, província de Girona i d’arreu de Catalunya. I tenen un paper destacat també els productes dels segell agroalimentari Girona Excel·lent.

 

Aquesta diversitat de productes de proximitat també la podeu trobar en els comerços i restaurants d’Hostalric. Hostalric destaca pels seus embotits i dolços artesans. A les carnisseries, fleques i pastisseries del poble s’hi poden trobar embotits fets a la manera tradicional seguint la tradició familiar a carnisseries amb anys d’història i dolços i postres artesanals d’elaboració pròpia. Alguns d’aquests productes s’agrupen sota el segell de qualitat “Hostalric, producte Ric“ que engloba aquells productes que són fets a la vila o en són molt representatius.

 

Pel que fa a la restauració, tenim la sort de comptar, tot i ser un poble petit, amb una oferta variada i singular, que va des dels plats més tradicionals, a la cuina més d’avantguarda passant per l’especialització en productes del mar o el menjar ràpid de qualitat.

 

A aquesta oferta gastronòmica s’hi afegeix a esdeveniments com la Fira Medieval o la Fira de Sant Miquel, on el menjar hi té un paper destacat.