Visites escolars a Hostalric

 

Les visites escolars a Hostalric tenen com a objectiu despertar el cuc de la curiositat per a les visites culturals i naturals entre la mainada, tot fent visites i activitats fonamentades en el patrimoni de la vila. Us oferim tres grans àmbits de visita per a conèixer l’entorn natural, el castell i el recinte medieval. 

 

Pel que fa a la visita al recinte medieval, un dels nostres guies locals us acompanyarà tot passejant pels carrers del nucli antic, el camí de ronda de la muralla i pujareu a dues torres d’origen medieval. A més de descobrir racons plens d’història i singularitat, els nens i nenes observaran els diferents elements que configuren les torres i la muralla, i coneixeran quines eren les seves funcions en l’època.

 

Per complementar aquesta visita, s’ofereix la possibilitat de realitzar tallers de cuina al Centre Gastronòmic Domus Sent Soví. Amb aquesta activitat, els alumnes podran aprendre a elaborar diferents receptes de cuina medieval, cuina tradicional o cuina saludable i demostrar les seves habilitats com a petits xefs.

 

D’altra banda, la visita al castell es basa en un itinerari guiat pel conjunt monumental de la fortalesa amb possibilitat de veure els dos audiovisuals que formen part del centre d’interpretació. En tots els casos, s’aproparà a l’alumnat a les fortificacions d’època moderna amb la idea principal de que sàpiguen diferenciar tipus de castells segons la seva fesomia i segons les tècniques emprades per a la seva construcció.

 

Per fer més complerta la visita, us oferim diverses activitats didàctiques adaptades a cada cicle escolar: pintar un escut de fusta, aprendre quina era la indumentària dels soldats, fer una gimcana en grups o treballar les matemàtiques a través del conjunt arquitectònic de la fortalesa.

 

Per acabar, la visita a l’entorn natural és una excel·lent opció d’educació ambiental tot seguint el curs de la Tordera. Una proposta que s’organitza al voltant de tres temàtiques com són el molí fariner, les hortes i el bosc de ribera.

 

Totes aquestes visites i activitats configuren el nostre catàleg de propostes, no obstant, es poden modificar i adaptar segons les necessitats de cada grup. Premeu el següent enllaç per a descarregar el catàleg de visites escolars.