FAQS Covid-19

Tornar enrere
Preguntes Freqüents (FAQs) sobre l'activitat turística a Hostalric en referència al COVID-19

Actualització 19/04/2020

 

Segons la RESOLUCIÓ SLT/1088/2021, de 16 d'abril, es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Consulta'n el resum.

 

Puc visitar Hostalric?

Amb la resolució vigent, la mobilitat queda limitada en l'àmbit comarcal i queda restringida l'entrada i la sortida del territori català.

Es recomana que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible, així com la circulació per les vies d'ús públic, respectant les mesures de protecció individual i col·lectiva establertes per les autoritats competents.

 

Puc visitar el Castell d'Hostalric ?

Sí, els horaris d’obertura del Castell d’Hostalric són dissabte i diumenges de 10h a 14h. Si opteu per la visita guiada i així no perdeu cap detall de tots els racons i històries de la Fortalesa d’Hostalric, us esperem els els caps de setmana a les 12h. Places limitades. Reserva i compra la teva a la web!

Per entrar al recinte i durant la visita caldrà complir obligatòriament amb totes les mesures de seguretat i restriccions establertes per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

 

Puc fer la visita amb la clau de la vila?

Sí, els horaris de l’Oficina de Turisme són de dilluns a diumenge 10h a 14hLes claus estan desinfectades i tancades hermèticament, durant el recorregut hi ha punts de gel hidroalcohòlic a l'entrada de cada element visitable i cartells informatius amb les mesures sanitàries dictades pel Govern i d'obligat compliment (distància, mans i mascareta).

Per tasques de manteniment l'Oficina de Turisme romandrà tancada els dies 20 i 21 d'abril. Us atendrem pels canals habituals: atenció telefònica al 972 87 41 65, mail turisme@hostalric.cat o whatsapp a 685 88 28 49.

 

Som un grup / tour operador, podem fer una visita guiada amb vosaltres?

Durant la durada prevista de la present resolució l'aforament de les visites guiades és del 50%, és a dir, 17 persones. A més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció a través de mascareta, es recomana que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”, la qual cosa afavoreix una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Consulta el catàleg de serveis i prepara la visita. Per qualsevol dubte, contacta'ns trucant al 972 87 41 65 o envia un mail a visitespatrimoni@hostalric.cat per qualsevol dubte. 

 

Em vull quedar a dinar a un restaurant o bar del municipi, puc?

Segons la RESOLUCIÓ SLT/971/2021, de 8 d'abril, els bars i restaurants podran obrir al públic ininterrupudament de 7h30 a 17h. Es podrá servir menjar per emportar fins a les 22h. 

Aquí trobaràs els restaurants i bars d'Hostalric.  

  

Puc comprar als comerços d'Hostalric?

Sí, es permet l’obertura limitada de dilluns a diumnge al 30% de l’aforament pel comerç minorista i centres comercials. El mercat setmanal dels dimarts es manté de 8h a 14h amb un aforament del 30%.

Consulta el directori de comerços d'Hostalric.

 

Recordem la importància de respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies de seguretat entre persones.

 

Webs de referència

Ajuntament d’Hostalric

Generalitat de Catalunya: activem Catalunya 

Generalitat de Catalunya: Departament d’Interior

Generalitat de Catalunya: Departament de Salut