FAQS Covid-19

Tornar enrere
Preguntes Freqüents (FAQs) sobre l'activitat turística a Hostalric en referència al COVID-19

Actualització 27/07/2021

 

Segons la RESOLUCIÓ SLT/2331/2021, de 20 de juliol, es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Consulta'n el resum.

 

Puc visitar Hostalric?

Sí, amb la resolució vigent no existeix confinament perimetral

Tot i així, es recomana: limitar en la mesura que sigui possible els desplaçaments, respectar les mesures de protecció individual i col·lectiva i adoptar una estratègia de desplaçaments basada en la bombolla de convivència.

 

Puc visitar el Castell d'Hostalric ?

Sí, els horaris d’obertura del Castell d’Hostalric són de dimarts a diumenges de 10h a 14h i de 16h a 19hSi opteu per la visita guiada i així no perdeu cap detall de tots els racons i històries de la Fortalesa d’Hostalric, us esperem els els caps de setmana a les 11h. Places limitades. Reserva i compra la teva a la web!

Per entrar al recinte i durant la visita caldrà complir obligatòriament amb totes les mesures de seguretat i restriccions establertes per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

 

Puc fer la visita amb la clau de la vila?

Sí, els horaris de l’Oficina de Turisme són de dilluns a dissabte de 10h a 14h i de 16h a 19h i diumenges i festius 10h a 14hLes claus estan desinfectades i tancades hermèticament, durant el recorregut hi ha punts de gel hidroalcohòlic a l'entrada de cada element visitable i cartells informatius amb les mesures sanitàries dictades pel Govern i d'obligat compliment (distància, mans i mascareta en espais tancats).

 

Som un grup / tour operador, podem fer una visita guiada amb vosaltres?

Durant la durada prevista de la present resolució l'aforament de les visites guiades és del 70%, és a dir, 27 persones. A més de les mesures essencials de distanciament, higiene i protecció a través de mascareta, es recomana que s'adopti una estratègia de desplaçaments basada en les “bombolles de convivència” o la “bombolla ampliada”, la qual cosa afavoreix una sociabilitat i un suport adaptats al moment epidèmic actual.

Consulta el catàleg de serveis i prepara la visita. Per qualsevol dubte, contacta'ns trucant al 972 87 41 65 o envia un mail a visitespatrimoni@hostalric.cat per qualsevol dubte. 

 

Em vull quedar a dinar a un restaurant o bar del municipi, puc?

Segons la RESOLUCIÓ SLT/2331/2021, de 20 de juliol, els bars i restaurants podran obrir al públic ininterrupudament es pot dur a terme de les 6h a les 00h30. Als interior l'aforament es limita al 50% i a les terrasses al 100%. 

Es restableix el consum en barra, amb una separació interpersonal d'1,50 metres. El consum a taula es limita a sis persones el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules a l'interior i deu a l'exterior, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. La distància mínima degudament ha d'estar degudament senyalitzada i ha de ser de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents, distància d'un metre entre persones d'una mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència.

Aquí trobaràs els restaurants i bars d'Hostalric.  

  

Puc comprar als comerços d'Hostalric?

Sí, es permet l’obertura limitada de dilluns a diumenge al 70% de l’aforament pel comerç minorista i centres comercials. El mercat setmanal dels dimarts es manté de 8h a 14h amb un aforament del 70%.

Consulta el directori de comerços d'Hostalric.

 

Recordem la importància de respectar les mesures d’higiene i mantenir les distàncies de seguretat entre persones.

 

Webs de referència

Ajuntament d’Hostalric

Generalitat de Catalunya: activem Catalunya 

Generalitat de Catalunya: Departament d’Interior

Generalitat de Catalunya: Departament de Salut