Tornar enrere
Compartir

Castell de MontsoriuEl gran castell gòtic de Montsoriu que es visita en l’actualitat correspon a la gran reforma efectuada al segle XIV per Bernat II, vescomte de Cabrera.

Situat al cim d’un turó de més de 600 metres, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries, a cavall dels municipis d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, dins la comarca de la Selva, el Castell de Montsoriu domina la vall de la Tordera i tot el corredor mediterrani de Girona a Granollers. Aquesta envejable situació el va portar al castell gòtic més imonent de Catalunya i un dels recintes medievals més importants del país a ser la seu militar dels vescomtes de Cabrera en el moment que aquesta nissaga era de les més poderoses del país i de la Mediterrània, al costat de Pere III, el Cerimoniós (s. XIII).

La visita al Castell és pot fer per lliure o a través d’una visita guiada. La visita guiada és especialment recomanable per a famílies amb nens i nenes a partir de cinc anys. El trajecte de 2,8 km des de l’aparcament fins a la porta del castell és assequible per a totes les edats. La visita guiada permet, per una banda, conèixer la història de Montsoriu, la seva estructura militar i de palau i, per l’altra, inclou aspectes més atractius per als infants com l’explicació de les llegendes que envolten Montsoriu i el seu entorn.