Història

 

La Domus - Can Llensa, centre de promoció turística i cultural d'Hostalric es troba a l'edifici de Can Llensa, edifici construït l’any 1898 per l’empresari Alfons Llensa i Plademunt com a fàbrica de taps de suro. La seva activitat principal es centrava en l’exportació de taps per a la indústria del xampany francès fins que a l’any 1914, amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial, l’empresa va haver de tancar.

 

Més tard, durant la Guerra Civil, es va reconstruir l’edifici per a fer-lo servir com a escola municipal. Ja cap a mitjans dels anys setanta l’Ajuntament va comprar la finca a la família Llensa i a l’any 2004 va ser rehabilitat per a ubicar-hi el Centre cívic, el Casal d’Avis i la Biblioteca Modest Salse.

 

L'equipament tal com l'entenem avui va ser ideat per MSB Estudi Taller d’Arquitectura (2010) i l’execució la van dur a terme empreses i professionals locals. Des de llavors, s’ha consolidat com un espai polivalent centrat en la promoció turística del municipi i la difusió del patrimoni cultural i gastronòmic local. 

 

La Domus – Can Llensa és la seu l’Oficina de Turisme, integrada dins la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya promoguda per la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.