Fires i festes

Fira de Sant Miquel
Fira de Sant Miquel

 

Antigament, la Fira de Sant Miquel d’Hostalric, era una de les festes més concorregudes de la comarca de la Selva. Durant aquests dies, pagesos i ramaders es concentraven a la Plaça dels Bous i centenars de persones omplien els carrers de la vila.

 

Durant la Guerra Civil la celebració es va deixar de fer i la festa va entrar en un període de decadència. L’any 1990 la fira va tornar a recuperar el seu renom i tradició i des de llavors aquest esdeveniment s’ha convertit en una de les celebracions més populars de la vila.

 

La fira té lloc el darrer cap de setmana de setembre i en el decurs de la mateixa s’ofereix al visitant la possibilitat de gaudir de diferents activitats culturals i de lleure com: animació infantil, correfoc, exposicions, teatre, visites guiades, parades d’artesans.

 

Consulta el programa de la Fira de Sant Miquel 2022.

Festa major
Festa major

 

El primer cap de setmana de juliol es celebra la Festa Major d’Hostalric. Durant la celebració es pot gaudir de diferents activitats : ballades de sardanes, ofici religiós, competicions esportives, correfoc, ball de nit, entre d’altres, i  per els més menuts, espectacles i activitats infantils i atraccions de fira.

Fira medieval
Fira medieval

 

EDICIÓ 2022: del 15 al 17 d'abril. Consulta la programació.

 

Aquest esdeveniment fa que, any rera any, durant el divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa, Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d’aquella època. La Fira Medieval d’Hostalric pretén  commemorar l’esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l’extens Vescomtat de Cabrera.

 

La fira es celebra principalment a dos espais, la Fortalesa i el nucli antic, aquest últim es converteix en un gran mercat d’artesania i alimentació on podreu trobar-hi els embotis més autèntics, dolços artesans, formatges i oferta variada de restauració, entre d’altres productes i atraccions. Les parades s’ubiquen al llarg del carrer Raval i tot el carrer Major, des de la Torre dels Frares fins a la Porta de Barcelona.

 

A la zona de la Fortalesa hi trobareu el campament medieval, l’exposició d’estris i elements de l’època, o les visites guiades al monument (ampliació d'oferta i horaris)

 

Les activitats també tenen un pes important durant la fira, i durant tot el dia hi ha programats tallers infantils, espectacles de teatre, demostracions d’ofici  o cercaviles.

 

Per la XXV Fira Medieval l'Ajuntament d'Hostalric habilitarà un aparcament d'autocaravanes (sense serveis) a la zona esportiva. Reserva la teva plaça (limitades)!