Fires i festes

Fira de Sant Miquel
Fira de Sant Miquel

 

Antigament, la Fira de Sant Miquel d’Hostalric, era una de les festes més concorregudes de la comarca de la Selva. Durant aquests dies, pagesos i ramaders es concentraven a la Plaça dels Bous i centenars de persones omplien els carrers de la vila.

Durant la Guerra Civil la celebració es va deixar de fer i la festa va entrar en un període de decadència. L’any 1990 la fira va tornar a recuperar el seu renom i tradició i des de llavors aquest esdeveniment s’ha convertit en una de les celebracions més populars de la vila.

La fira té lloc el darrer cap de setmana de setembre i en el decurs de la mateixa s’ofereix al visitant la possibilitat de gaudir de diferents activitats culturals i de lleure com: animació infantil, correfoc, exposicions, teatre, visites guiades, parades d’artesans.

Festa major
Festa major

 

El primer cap de setmana de juliol es celebra la Festa Major d’Hostalric. Durant la celebració es pot gaudir de diferents activitats : ballades de sardanes, ofici religiós, competicions esportives, correfoc, ball de nit, entre d’altres, i  per els més menuts, espectacles i activitats infantils i atraccions de fira.

 

Aquest mes de juliol a Hostalric celebrarem la Festa Major del 2 al 5 de juliol amb diferents propostes lúdiques i culturals per a totes les edats i adaptades a les mesures de seguretat i restriccions vigents per a evitar el contagi i la propagació de la Covid-19.

 
CastellDown
CastellDown

 

 

Durant el mes de novembre la vila acull el descens urbà amb bicicletes de muntanya Hostalric Downtown Casteldown”, que comença al pati d'armes del Castell i travessa tot el casc antic del municipi fins arribar a la zona de les Hortes

 

El recorregut es duu a terme per llocs emblemàtics i de gran interès turístic del municipi, aprofitant les baixades dels barris més alts als més baixos, així com els elements arquitectònics existents i el mobiliari urbà. A més, s’hi incorporen elements afegits, com poden ser rampes, wallrides, cotxes, camions,… configurant uns recorreguts molt espectaculars i de gran vistositat.

 

El descens es realitza al mati i es pot veure pels carrers de la vila. La prova consisteix en dos descensos, exhibicions i una entrega de premis al final de la jornada.

Fira medieval
Fira medieval

 

Aquest esdeveniment fa que, any rera any, durant el divendres, dissabte i diumenge de Setmana Santa, Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d’aquella època. La Fira Medieval d’Hostalric pretén  commemorar l’esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l’extens Vescomtat de Cabrera.

 

La fira es celebra principalment a dos espais, la Fortalesa i el nucli antic, aquest últim es converteix en un gran mercat d’artesania i alimentació on podreu trobar-hi els embotis més autèntics, dolços artesans, formatges i oferta variada de restauració, entre d’altres productes i atraccions. Les parades s’ubiquen al llarg del carrer Raval i tot el carrer Major, des de la Torre dels Frares fins a la Porta de Barcelona.

 

A la zona de la Fortalesa hi trobareu el campament medieval, l’exposició d’estris i elements de l’època, o les visites guiades al monument, que durant aquells dies es fan a preus molt especials.

 

Les activitats també tenen un pes important durant la fira, i durant tot el dia hi ha programats tallers infantils, espectacles de teatre, demostracions d’ofici  o cercaviles, així com  la possibilitat de visitar els elements patrimonials de la vila de manera gratuïta. Un dels actes més destacats és el gran sopar medieval amb espectacle que ens permet degustar un menú medieval.