L'essència de la gastronomia selvatana

Tornar enrere
La Selva és una comarca de grans contrasts gastronòmics gràcies a la seva estratègica ubicació i la seva composició geogràfica, dividida entre el mar i la muntanya. La gastronomia selvatana és per viure, recordar i emocionar. Basada en la tradició de la cuina catalana, tan la marítima com la de terra endins, la comarca ha sabut preservar les receptes autòctones i els productes tradicionals per impulsar el seu gran valor gastronòmic. Un maridatge de mar i muntanya per gaudir amb els cinc sentits!

A les zones costaneres, els plats més característics son elaborats amb marisc, peix i arròs. En canvi, a les zones de muntanya trobem receptes a base de carns, aus, cereals, llegums i bolets.

Hostalric destaca pels seus embotits i dolços artesans. A les carnisseries, fleques i pastisseries del poble s’hi poden trobar embotits fets a la manera tradicional seguint la tradició familiar a carnisseries amb anys d’història i dolços i postres artesanals d’elaboració pròpia. Alguns d’aquests productes s’agrupen sota el segell de qualitat "Hostalric, producte Ric" que engloba aquells productes que són fets i representatius de la vila.

Per tal de donar a conèixer la cuina selvatana se celebren diverses campanyes i jornades gastronòmiques. Assaboreix-les amb aquest article de la revista Cuina titulat “La Selva, cuina de mar i muntanya“.