L'edifici

 

L’edifici que allotja el Centre Gastronòmic Domus Sent Soví configura un espai versàtil i funcional que combina història i innovació a través de la interacció de formes i materials. A l’antiga fàbrica de suro Can Llensa, situada en ple recinte medieval i amb unes vistes privilegiades del castell d'Hostalric, les hortes medievals i del propi recinte medieval, el Centre Gastronòmic Domus Sent Soví us ofereix un ampli ventall de possibilitats i experiències gastronòmiques.

 

L’edifici consta de tres plantes, on a la planta 0 s'hi troba el punt d’acollida del visitant. en aquest espai, on el vidre es el gran protagonista, hi ha l'oficina de turisme d'Hostalric i l'espai expositiu on s'ofereix la possibilitat de descobrir la vinculació entre el paisatge i els productes. En aquesta mateixa hi ha també un breu audiovisual sobre l'evolució de la gastronomia catalana en diferents idiomes. El vidre present en aquesta planta permet gaudir dels diferents paisatges interiors des de qualsevol punt (botiga i la sala de tallers) i les vistes al seu paisatge exterior (la plaça, el nucli medieval d’Hostalric i al castell).

 

A la planta baixa hi ha un auditori preparat per qualsevol tipus de conferència o demostració de cuina en viu amb una capacitat per a 75 persones.

 

Finalment, a la planta superior és on hi trobem l’espai de restauració, amb continuïtat cap a la terrassa amb vistes al Montnegre i al castell d'hostalric. Aquest és un espai ideal per a tallers de cuina, degustacions i lloguers.