Hostalric monumental

Patrimoni

 


Declarada Bé d’Interès Nacional (1963), la vila d’Hostalric conserva un dels llegats monumentals més notables de l’època medieval catalana i està protegida per l’imponent fortalesa militar d’època moderna.

Situada en un turó d’origen basàltic entre la via romana i el congost del riu Tordera, porta d’entrada al Montseny i amb un emplaçament privilegiat ha estat un espai estratègic al llarg del temps.

I com a principal testimoni d’aquesta ubicació estratègica hi trobem la Fortalesa d’Hostalric, segurament el principal element identificatiu de la vila, on a través del Centre d’Interpretació podeu fer un viatge en el temps per conèixer les funcions i transformacions que aquest monument ha viscut al llarg de la història. Situat sobre un aflorament de roca basàltica a peu del camí Ral, aquesta fortificació va tenir el seu màxim protagonisme durant la Guerra del Francès, tot i que ja es té constància de la seva existència a l’edat mitjana (1145), fins i tot abans d’esdevenir el centre administratiu del Vescomtat de Cabrera.

I és que aquesta edat mitjana també es present en d’altres espais de la vila, destacant-ne el recinte emmurallat, que ofereix racons plens d’història i singularitat. Passejar pels 600 metres de camí de ronda de les muralles us transportarà a l’esplendorós passat medieval d’Hostalric, i pujar a la majestuosa torre dels Frares us recompensarà amb una de les vistes més espectaculars del poble.

Agenda

No hi ha propers esdeveniments per mostrar.

Fira Medieval

Segueix-nos a Facebook:

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.

Tot el que necessites saber...

Multimèdia

Hostalric en imatges, feu una visita a la galeria i trobareu moltes raons per venir!

Oficina de Turisme

Dilluns a Diumenge: 10h - 14h

Dissabte: 15h - 18h.

972 87 41 65

Agenda

No us perdeu res, a la nostra agenda trobareu totes les cites interessants a Hostalric.

Visites guiades

Descobrireu tots els racons de la vila, a més d’anècdotes i històries que han marcat el pas dels anys.